Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2021 | 08:00

Adam Wingard regisserar uppföljare till ”Face/Off”

Regissören bakom ”Godzilla vs Kong” tar sig an actionthrillern från 90-talet härnäst.
Det chockar mig en aning att 90-talsfilmer anses tillräckligt gamla för att få remakes. Dessutom är ”Face/Off”, som jag minns den, en klockren actionthriller som knappast behöver ”förbättras”. Men om någon ska göra det så kan väl lika gärna Adam Wingard göra ett försök.

Variety skriver att Wingard är klar för att regissera en nyinspelning av John Woos ”Face/Off” från 1997. I originalfilmen såg vi Nicolas Cage och John Travolta byta ansikten i en tjuv-och-polisjakt med ombytta roller.
 
Men regissören själv förtydligar på Instagram att det inte rör sig om någon nyinspelning:
 
- Jag skulle ALDRIG göra en remake på "Face/Off". Det är en perfekt actionfilm. Simon Barrett och jag skriver en direkt uppföljare.

Wingard har mest jobbat med rysare som ”The Guest”, ”You’re Next” och ”Blair Witch”. Närmast låter han en monsterödla och en jätteapa spöa på varann i ”Godzilla vs Kong” (biopremiär i slutet av mars). Som en regissör med rötter i skräckgenren skulle han kunna omvandla ”Face/Off” till något mörkare och ruggigare än sist.
 
 
Det är inte klart vad denna nya version ska handla om. Förhoppningsvis hittar Wingard och hans manuspartner Simon Barrett ett intressant sätt att spinna vidare på berättelsen och ta in den i modern tid.
| 12 februari 2021 08:00 |