Film

Skribent

MovieZine

12 maj 2024 | 19:00

John Goodman var missnöjd med "The Flintstones” - klagade till Steven Speielberg

Kände sig intryckt i rollen som Fred Flinta.
Fred Flinta är för många en välbekant karaktär. Så det förvånade nog inte många när det 1994 kom ut en långfilm om familjen Flinta. Något som dock kan anses vara förvånande är hur missnöjd huvudrollsinnehavaren John Goodman var med karaktären.
 
I en intervju med Total Film berättar filmens regissör Brian Levant om Goodmans stora missnöje. Han ska ha varit så pass missnöjd under inspelningen av “The Flintstones” att han enligt Levant gick till Steven Spielberg som var producent för att säga: "Tvinga mig inte att göra fler av de här filmerna".
 
Enligt Levant så var en av anledningarna bakom missnöjet att Goodman inte ville bli associerad med en karaktär han inte tycker om för resten av sitt liv.
 
Goodman har tidigare i en intervju med GQ berättat att han kände sig intryckt i rollen efter att Spielberg några år tidigare under en table-read för filmen “Always” ska ha sagt till alla i rummet att Goodman var hans val för rollen. I intervjun med GQ berättar Goodman hur han kände vid det ögonblicket:
 
- Det tog helt vinden ut ur mig. Det var ingenting jag såg fram emot att göra.
 
Goodman var inte heller ensam med sitt missnöje. Ingen av huvudrollsinnehavarna återvände för uppföljaren “The Flintstones in Viva Rock Vegas”.
 
Har du sett “The Flintstones”? Kommentera nedan!
 
Lara Nyberg
| 12 maj 2024 19:00 |