Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 oktober 2023 | 14:50

John Cenas nya actionkomedi får bottenbetyg: "Väldigt korkat"

Bara ruttna tomater när "Freelance" går upp på amerikanska biodukar.
Wrestlare som blir skådisar får ofta brottas med sågningar och fördomar bland kritikerna. Frågan är om inte John Cena åkt på en riktig snyting den här gången? Hans senaste film får riktigt ruttna omdömen.
 
Actionkomedin "Freelance" gick upp på amerikanska biodukar under helgen, och har lyckats få bottenbetyget 0%sajten Rotten Tomatoes. Det innebär att bland 21 recensioner så lyckades man inte hitta en enda som hade positiva saker att säga.
 
Han spelar livvakt åt en journalist som ska intervjua en diktator i ett främmande land. Då utbryter en militärkupp och de tvingas fly genom djungeln. Cena får sällskap av kända namn som Alison Brie, Alice Eve och Christian Slater i regi av "Taken"-regissören Pierre Morel.
 
 
Så vad säger de bittra recensenterna? "En katastrof", "livlöst och generiskt", "väldigt korkat" samt "lättglömt trots sympatiska skådisar" lyder några omdömen. "Här finns ingenting att hämta: ingen romantik, ingen komedi, ingen action" skriver en kritiker från RogerEbert.com.
 
Publikens snittbetyg landar på 5,5 på IMDB, där en tittare anser att "filmen är en typisk actionrulle som inte tar sig själv på allvar... Det är lättsamt, men knappast nödvändigt. Men är någon film med John Cena verkligen nödvändig?"
 
"Freelance" har än så länge inget svenskt premiärdatum (tack och lov?).
 
 
| 30 oktober 2023 14:50 |