Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 juli 2016 | 13:00

John Boyega om hur "Star Wars: The Force Awakens" förändrade hans liv

Och han delar också med sig av tips till den nye Han Solo, Alden Ehrenreich.
Den 24-årige britten John Boyegas liv tog en rätt häftig vändning när han fick rollen som Finn i "Star Wars: The Force Awakens". Under helgens Star Wars Celebration gjorde han ett bejublat (och oannonserat) inhopp i den sista paneldiskussionen, och fick där frågan hur det var att arbeta med Rian Johnson, som regisserar "Star Wars: Episode VIII".

- Rian är fantastisk. Jag brukar alltid säga att det känns som att han gör en indiefilm inom en stor studioproduktion. Karaktärerna har pushats på ett riktigt coolt sätt den här gången, så det har varit väldigt roligt.

Han fick också chansen att jämföra upplevelserna av att spela in "Star Wars: The Force Awakens", som såklart innebar hans stora genombrott, med "Star Wars: Episode VIII".

- Jag gillar verkligen att få arbeta med alla nya medlemmar av ensemblen, och Rian som kom in med sin energi och sin nya inriktning.Boyega verkade trivas ordentligt i strålkastarljuset, men för bara några år sedan var han i princip okänd. Så hur har hans liv förändrats?

Han svarade:

- Jag menar, jag kom just tillbaka från Tesco's och ingen störde mig, så....  Men det har varit kul. Men det är fortfarande väldigt underligt att se leksaksfigurerna som föreställer mig själv.

Han fick till sist frågan om han hade några tips att ge till den nya Han Solo; Alden Ehrenreich, som satt brevid:

- Nä mannen, jag vet inte. Men du kommer klara dig bra, du har den där charmen som krävs. Och du ler precis som Han gör!


Finn och Han.

"Star Wars: Episode VIII" får premiär den 15:e december 2017, och då får vi se hur det egentligen går för Finn i hans koma.
| 19 juli 2016 13:00 |