Film

Skribent

Jakob Åsell

18 juni 2020 | 16:24

John Boyega kan återvända i "Attack The Block"-uppföljare

"Star Wars"-stjärnan har träffat regissören Joe Cornish för att diskutera idéer.
För länge sedan i en galax långt, långt borta... spelade en ung John Boyega förortsungen Moses i Joe Cornishs hyllade regidebut, sci-fi-komedin "Attack The Block". Filmen följer ett FIFA-spelande tonårsgäng i södra London som "defendar orten" mot en plötslig rymdinvasion.
 
Sen dess har Boyega gett sig ut på egna ännu större rymdäventyr, men elva år senare kan en förorts-återförening vara i görningen då Boyega och Cornish har träffats för att diskutera en "Attack The Block"-uppföljare. Filmskaparen avslöjade i podcasten Script Apart att han nyligen har träffat John Boyega för att diskutera idéer.
 
- Vi har haft idéer ända sen den första filmen. Men vi har båda varit upptagna med andra projekt, säger Cornish i podden där han även tar upp hur filmen har nått en ny publik efter John Boyegas starka tal vid Black Lives Matter-protesterna i London.
 
- Filmen är snart tio år nu, och den försökte ta itu med sociala frågor som var rätt hårt rotade på den tiden, problem som tveklöst finns kvar. Det är underbart att människor nu återbesöker filmen, men allra främst är det ett ögonblick för John och förhoppningsvis för en del samhällsförändringar. Att få vara en liten del i något som jag hoppas är så mycket större är spännande.
 

Läs även: Star Wars Celebration 2020 ställs in

| 18 juni 2020 16:24 |