VIDEO

Skribent

MovieZine

4 juni 2020 | 08:55

Se John Boyegas starka tal i London

”Star Wars”-skådespelaren hyllas av Disney och Lucasfilm efter Black Lives Matter-protesten.
Skådespelaren John Boyega ("Star Wars", "Pacific Rim") anslöt sig till Black Lives Matter-protesterna i London med ett starkt tal. Han följde med tusentals demonstranter för att peppa dem med en megafon:

- Tack för att ni kommer med ut idag. Tack för att ni visar ert stöd (…) Svarta liv har alltid spelat roll. Vi har alltid varit viktiga. Vi har alltid betytt något. Vi har lyckats trots alla odds. Och nu är det dags. Jag vill inte vänta längre.
 
 

"Jag vet inte om jag kommer ha en karriär efter detta"

 
Skådespelaren kunde inte hålla känslorna borta när han fortsatte:

- Ni måste förstå hur smärtsamt det är, att bli påmind varje dag om att ens hudfärg inte är viktig. Så är det inte längre - vi är här idag för att stötta George Floyd (...)
 
- Jag talar till er från hjärtat. Jag vet inte om jag kommer ha en karriär efter detta, men skit samma, säger Boyega.
 
Han behöver nog inte vara orolig för sin fortsatta karriär. Under kvällen och natten har hyllningar och stöd rasat in från filmskapare som Edgar Wright, vfx-bolaget Industrial Light & Magic och Lucasfilm. Jordan Peele twittrade: "We got you, John".
 
"John Boyega, du är vår hjälte" publicerades på Star Wars-filmernas officiella konto.
 
 
Protesterna i USA och runt om i världen började efter att den afroamerikanske mannen George Floyd dödades av tre poliser, i Minnesota den 25 maj. Under den senaste veckan har en mängd kända personer och stora företag visat sitt stöd till Black Lives Matter-rörelsen. J.J. Abrams, Lady Gaga och Walt Disney Studios finns bland dem som donerar pengar till organisationer som arbetar mot rasism. 
| 4 juni 2020 08:55 |