Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 mars 2023 | 07:25

Johan Renck hoppar av ”Dune”-prequel

TV-serien ”Dune: The Sisterhood” blir av med både regissör och huvudrollsinnehavare.
HBO:s tv-serieförlängning av ”Dune” har åkt på problem. Svenske regissören Johan Renck och skådespelaren Shirley Henderson har hoppat av projektet, skriver Indiewire.
 
Renck (Emmybelönad för "Chernobyl") kom in för att regissera de första två avsnitten, och hann sannolikt göra det under hösten och vintern. ”Johan Renck är färdig med sitt arbete på serien och har gått vidare till andra projekt”, säger HBO Max i ett uttalande.
 
Henderson, som skulle spela rollen som Tula Harkonnen, kommer att bli ersatt. Tula är den ena av seriens två huvudroller, så gissningsvis måste stora delar av det redan inspelade materialet nu filmas om.
 
Det är inte första gången som "Dune: The Sisterhood" möter strul. I november hoppade seriens skapare och ena showrunner, Diane Ademu-John, av produktionen. 
 
Nu börjar jakten på en ny regissör och huvudrollsinnehavare medan prequelserien genomgår "kreativa förändringar". Detta är inget som påverkar Denis Villeneuves film "Dune: Part Two" med sin biopremiär spikad till hösten.
| 1 mars 2023 07:25 |