Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2017 | 19:55

Joe Carnahan tar över ”The Raid”-nyinspelningen

Här väntar stenhård action med Frank Grillo i spetsen.
Om ordet ”remake” får det att vända sig i magen, är det kanske dags att tänka om. Amerikanska ”The Raid” har chans att bli riktigt sevärd, med en grym actionregissör och en populär hårding i huvudrollen. 

Joe Carnahan - känd för filmer som ”The A-Team” och ”The Grey” - ska regissera nyinspelningen. Huvudrollen tillhör sedan ett par år Frank Grillo, från ”Captain America”- och ”The Purge”-filmerna. Herrarna möts i en kort video som lovar en ”nytänkande” version snarare än en ren remake:


Det innebär att Patrick Hughes (”The Expendables 3”) inte längre är kopplad till filmen, och även att Taylor Kitsch är ute ur bilden. Projektet har legat i limbo ett tag, men med Carnahan och Grillo på plats hoppas filmstudion få snurr på det hela igen.

Indonesiska ”The Raid - Uppgörelsen” från 2011 tog världen med storm med sina intensiva, ultravåldsamma scener som aldrig ville ta slut. Filmen följer en ung polis som, ihop med en insatsstyrka, stormar ett höghus som tagits över av kriminella. Uppföljaren ”The Raid 2: Retaliation” (2014) är om möjligt ännu vassare, ett riktigt gangsterepos med minst lika häftig action. 

Filmerna blev ett stort genombrott för regissören Gareth Evans och skådespelaren Iko Uwais, men vi väntar ännu på den utlovade ”The Raid 3”.

Läs också: 21 filmer du inte visste var remakes


Carnahan, Grillo och en amerikansk "The Raid" - vad tycker ni om den kombon? Kommentera nedan.
| 15 februari 2017 19:55 |