Serie

Skribent

Anders Eklöf

30 juli 2021 | 14:20

Jodie Whittaker slutar i "Doctor Who" under 2022

Även showrunnern Chris Chibnall lämnar efter den 13:e säsongen och tre specialavsnitt.
För cirka fyra år sedan fick vi veta att Peter Capaldi skulle ersättas av Jodie Whittaker som den första kvinnliga doktorn i BBC:s populära science fiction-serie "Doctor Who"
 
Nu kort efter att vi fått se en trailer för den tredje säsongen med henne och showrunnern Chris Chibnall, meddelar den brittiska tv-kanalen att de båda lämnar serien under 2022. 
 
 
Den 13:e säsongen har premiär i höst och består av sex sammanhängande episoder, till skillnad från det mer fristående upplägget vi sett tidigare. Under 2022 kommer vi även få se tre specialavsnitt, varav ett är ett långfilmslångt äventyr där vi kommer få se Jodie Whittaker säga farväl till sin tolkning av doktorn och förhoppningsvis även vem som tar över rollen. 
 
- Jag kunde aldrig ha gissat de lysande äventyren och världarna jag skulle få se under de år som jag varit doktorn. Mitt hjärta är så varmt för den här showen, teamet, för fansen som tittar och för vad den har gett mitt liv. Jag kommer att bära doktorn och de lärdomar jag har lärt mig för alltid, säger hon i ett uttalande. 
 
Även showrunnern Chris Chibnall lämnar som sagt rollen, så vem som tar över återstår att se. 
 
- Jodies magnifika, ikoniska doktor har överträffat alla våra höga förväntningar. Hon har varit den ledande guldstandarden och ansvarar för att vara den första kvinnliga doktorn med stil, styrka, värme, generositet och humor. Hon fångade tittarnas fantasi och fortsätter att inspirera runt om i världen, liksom från alla på produktionen. Jag kan inte tänka mig att arbeta med en mer inspirerande doktor - så det tänker jag inte göra heller, säger han. 
 
E496d0617529cf6431986e3f8579b2d4 dws11chibnalltardis 1
 
BBC meddelar att vi kommer få veta mer om seriens framtid "tids nog". 
 
- Jag vet att förändring kan vara skrämmande och ingen av oss vet vad som finns där ute. Det är därför vi fortsätter att leta. Res hoppfullt. Universum kommer att överraska dig ständigt, säger Jodie Whittaker. 
 
"Doctor Who" är en brittisk science fiction-serie som hade premiär på kanalen BBC år 1963. Serien fick en ny chans och många nya fans 2005 då serien startade på nytt, vilket det här är en fortsättning på. Serien handlar om karaktären "doktorn", som är en utomjording som reser mellan tid och rum med sin tidsmaskin.
 
Vad tycker du om Jodie Whittaker som doktorn? Vem hoppas du tar över rollen efter henne? 
| 30 juli 2021 14:20 |