Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 september 2016 | 07:15

Jim Broadbent spelar en avgörande roll i nästa "Game of Thrones"

Men vad ska Professor Slughorn spela den här gången? Var ska hans lojalitet ligga i slaget om tronen?
"Game of Thrones" redan spektakulära rollbesättning lägger till ytterligare ett berömt ansikte inför säsong 7: Jim Broadbent, ett namn som bland annat borde kännas igen av Potter-fans som Professor Slughorn.

Dessvärre vet vi ingenting mer om vad rollen innebär, mer än att EW beskriver den som "betydelsefull". Detta kan lika gärna betyda att vi får följa honom varje vecka i allians med Dany, Jon eller de andra, som det kan betyda att han likt Max von Sydow och Ian McShane i den senaste omgången bara har ett fåtal avsnitt.

Nyligen offentliggjorde HBO vilken typ av roller de rollsätter just nu. Om Broadbent har norpat en av rollerna på den listan, är det troligen The General, The Priest eller möjligen The Merchant, men tråkigt nog är alla dessa tänkta för endast ett avsnitt vardera, såvida Dan och Dave inte luras med flit.

Broadbent ligger inte på latsidan. Han har på senare tid medverkat i filmer som "Brooklyn" och "The Legend of Tarzan" och i serier såsom "London Spy" och "Krig & Fred". Han ska snart spela in "Bridget Jones' Baby" och "The Sense of an Ending" samt låna ut sin röst till de animerade långfilmerna "Ethel & Ernest" och "Magik". Lägg till "Game of Thrones" någonstans på det schemat också!

Gillar du Jim Broadbent?
| 1 september 2016 07:15 |