Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2020 | 22:53

Kritiserad film skildrar Jesus som en ung, lesbisk kvinna

Nu har hundratusentals skrivit på en namninsamling för att stoppa rullen med Paris Jackson i huvudrollen.
Jesus är en ung, lesbisk kvinna i nya indiefilmen "Habit" - och hon spelas av Michael Jacksons dotter Paris. Inte kan det väl finnas något uppseendeväckande i det?

Tro det eller ej men nära 300.000 personer har skrivit på för att stoppa filmen, som man menar är "hädisk" och "kristofobisk". Namninsamlingen på change.org riktar sig mot Warner Bros och andra distributörer, för att hindra dem från att köpa in filmen.

En konservativ amerikansk grupp som kallar sig One Million Moms har också kritiserat filmen och startat en egen motkampanj.

Entertainment Weekly berättar att "Habit" handlar om en street-smart partytjej "med Jesus-fetish som blir inblandad i en drogskandal, och klär ut sig till nunna för att fly". Bella Thorne spelar huvudrollen, och hur exakt Paris Jacksons kontroversiella Jesus vävs in i handlingen återstår att se.
 
 
I filmen medverkar också Bria Vinaite ("The Florida Project") och rockstjärnan Gavin Rossdale. Janell Shirtcliff regidebuterar och Suki Kaiser (tv-serien "Van Helsing") har skrivit manus. Båda tackar nog för all den gratisreklam som de har fått på sistone.
| 2 juli 2020 22:53 |