Film

Skribent

Erika Jarhed

14 mars 2023 | 14:00

Jessica Chastain till Netflix nya sci-fi-film "I Am Not Alone"

Netflix vinner budkriget till rättigheterna till novellen "I Am Not Alone", som Jessica Chastain ska spela huvudrollen i och Misha Green ska regissera.
Netflix har just tagit fram den stora plånboken och vunnit filmrättigheterna till Chris Hicks novell "I Am Not Alone", som beskrivs som något som kan bli "en stor genrefilm". I en intensiv budgivning med ytterligare fyra stora studios stod det till sist mellan Netflix och Warner Bros, men rättigheterna landade till slut hos Netflix som avslutade med en sexsiffrig affär, rapporterar Deadline.
 
Regissören Misha Green, som tidigare ligger bakom serien "Lovecraft Country" på HBO, ska regissera och skriva manus och skådespelaren Jessica Chastain får ta sig an huvudrollen, som också kommer att medverka som producent.
 
Simon Kinberg som tidigare har arbetat med Chastain i bland annat "The Martian", och Craig Flores är också med och producerar. Kinberg har berättat om projektet för Deadline.

- Jag är ett stort fan av Mishas arbete och jag har varit vän med Craig i flera år, så när jag fick den här historien och hörde att de var inblandade så flippade jag nästan ut och hoppade på direkt. Mishas vision för filmen är ingenting jag någonsin tidigare har sett, och att få jobba med Jessica igen gör det hela ännu bättre.
 
"I Am Not Alone" beskrivs som en sci-fi berättelse om en mamma som tvingas att försvara sin familj mot ett hot som bara hon kan se. Mamman, som kommer att spelas av Chastain, börjar nämligen se varelser som är orsakade av hennes outhärdliga migrän.
 
När denna storsatsning får premiär på Netflix får vi helt enkelt se.
| 14 mars 2023 14:00 |