Film

Skribent

MovieZine

2 januari 2018 | 17:40

Jesper Ganslandts "Jimmie" inviger filmfestivalen i Rotterdam

Filmen kommer även att visas på Göteborg Film Festival.
I "Jimmie" spelar regissören Jesper Ganslandt själv en av huvudrollerna, mot hans son Hunter Ganslandt. Den 24 januari öppnar "Jimmie" filmfestivalen i Rotterdam, en av världens främsta filmfestivaler.

– Vi är glada och känner oss hedrade över att få öppna Rotterdams filmfestival! "Jimmie" har varit både den svåraste och mest gränsöverskridande av de filmer jag jobbat med - så att Rotterdam, som är känt för att satsa på det som är nytt och banbrytande inom film, i år vill inleda med "Jimmie" är fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ha världspremiären, säger filmens regissör Jesper Ganslandt i ett pressmeddelande.

Filmen berättar historien om fyraåriga Jimmie som måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar veta var de ska. Förutom att de är på väg bort från något.

Jimmie är Jesper Ganslandts fjärde film efter "Farväl Falkenberg" (2006), "Apan" (2009) och "Blondie" (2012). Efter premiären i Rotterdam väntar den svenska premiären på Göteborg Film Festival, och en ordinarie biopremiär i april.
| 2 januari 2018 17:40 |