Film

Skribent

Mats Karlsson

7 december 2013 | 16:01

Jerry Bruckheimer flyttar till Paramount

Hollywoodproducenten har nu hittat en ersättare till forna samarbetspartnern Disney.

Det 20-åriga samarbetet mellan studion Disney och stjärnproducenten Jerry Bruckheimer tar slut nästa år. Efter uppbrottet har Bruckheimer haft möten med andra studios i Hollywood, bland annat Warner Bros och Paramount. Nu rapporterar Hollywood Reporter att Bruckheimer har kommit överens med Paramount, som blir producentens nya samarbetspartner.

Bruckheimer och Paramount hade ett givande samarbete på 80-talet och de tog fram filmer som "Top Gun" och "Snuten i Hollywood". Bruckheimer har skrivit på ett treårigt avtal med Paramount, men innan han säger adjö till Disney ska han färdigställa "Pirates of the Caribbean 5" och "National Treasure 3".

- Det är fantastiskt att vara tillbaka hos Paramount och jag ser fram emot att jobba med dem. Jag kommer att få större frihet och möjligheten att göra andra typer av filmer, som jag inte hade hos Disney, säger Bruckheimer.

Två av projekten Bruckheimer kommer att göra med Paramount är "Top Gun 2" och en ny "Snuten i Hollywood", som kommer att regisseras av Brett Ratner.

| 7 december 2013 16:01 |