Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 augusti 2016 | 22:00

Jeremy Renner ville döda Hawkeye i "The Avengers"

Även skådespelaren själv håller med om att karaktären var trist.
När den allra mest hatade "Avengers"-medlemmen skulle utses vann Hawkeye i överlägsen stil. Även om karaktären fick sig ett stort uppsving i "Avengers: Age of Ultron" så var han en av de svagare punkterna i föregångaren, "The Avengers", och nu visar det sig att även skådespelaren bakom pilbågen, Jeremy Renner, kände likadant.

I en intervju under Londons Comic-Con sa Renner så här:

- Jag sa aldrig det här till någon, men i den första "Avengers"... Jag höll just på att lära känna Hawkeye och ta reda på vem han var, och vips så blev jag en hjärndöd zombie. Jag blev Lokis slav. Och jag hade fortfarande inte koll på vem Hawkeye var när det hände. Så jag var lite frustrerad då för jag var så exalterad över att få ta reda på vem Hawkeye var.

Renners oortodoxa lösning på "problemet" var att ge Joss Whedon en anledning till att döda Hawkeye:

- Jag gick med Scarlett Johansson i en scen och låtsades väldigt teatraliskt få en hjärtattack. Och när de frågade: "Vad gör du?", så svarade jag: "Jag ger er ett alternativ här. Om ni bara vill ta bort mig från den här filmen. När som helst när ni känner att ni egentligen vill döda min karaktär så kan jag fejka en liten hjärtattack, så att det löser sig.

Men sedan dess har hans känslor för karaktären vänt:

- Nu vill jag inte att han ska dö längre. Jag har fått utforska honom grundligt, och jag ser verkligen fram emot att utforska honom ännu mer. Och det är en hel del coola grejer som kommer hända honom framöver. Riktigt coola grejer. Häftiga dödsscener! Grymma sätt att dö på...

Jeremy Renner kommer spela Hawkeye i båda kommande "Avengers"-filmer, varav den första; "Infinity War", får premiär den 4:e maj år 2018.
| 1 augusti 2016 22:00 |