Film

Skribent

EvaEpic

28 januari 2012 | 16:01

Jeremy Renner - vår nya actionstjärna

Han började smått, men slog igenom stort. Jeremy Renner är bioaktuell i "Mission: Impossible - Ghost Protocol", men vi kommer att få se mer av honom i fler storfilmer de kommande åren.

Jeremy Renner upptäcktes av kritikerna när han porträtterade den ökände seriemördaren Jeffrey i ”Dahmer” från 2002. På senare tid har han nått ut till den större publiken. Vi har sett honom i ”The Hurt Locker” och ”The Town”. Nu är han bioaktuell med ”Mission: Impossible- Ghost Protocol”. Men tro inte att det är det sista vi ser av honom, för han är aktuell i de kommande filmerna ”The Bourne Legacy” och ”The Avengers”.

Att ha många strängar på sin lyra kan ta ut sin rätt, men enligt Jeremy själv så är ”Mission: Impossible – Ghost Protocol ” bara början, en förberedelse för de kommande actionfilmerna. ”Tom Cruise har förberett mig för alla kommande filmer, speciellt ”Bourne” men även ”Avengers” – att träna upp det mentala tillståndet. När man spelar in actionsekvenser kan man skada sig – Tom har introducerat mig för ett par läkare och allt som hör till, man måste förbereda kroppen på tortyr”, säger han till Collider.

”The Bourne Legacy” har precis avslutat inspelningarna i New York, och kommer att fortsätta i Calgary och Fillipinerna. Renners karaktär ska inte axla Matt Damons Jason Bourne, som många tror. Han spelar en annan agent från Treadstone Program. Men i övrigt han vill inte dela med sig av detaljer om projektet…
”Isåfall måste jag döda er… Eftersom vi är mitt under inspelningarna så kan jag inte berätta så mycket om det. Men somliga tror att jag tar över efter Matt Damon, det gör jag inte. Han kommer alltid att vara Jason Bourne. Min karaktär heter Aaron Cross, men det slutar ju med att han får en massa olika namn. Det är samma manusförfattare (Tony Gilroy) som även regisserar filmen. Man märker direkt att det är en ”Bourne” film rent stilmässigt – det kommer bara vara nya ansikten.”

Visst underlättar det att få hjälp med att bygga en karaktär, men när det kommer till ”Hawkeye”, som han kommer spela i ”The Avengers” var det inte lika lätt. ”Det var väldigt svårt för det fanns inte så mycket grund att bygga på. I ”Thor”, så skulle jag bara stå och hålla i min pilbåge. Vem är karaktären? Jag har ingen aning. Det gick så snabbt, så jag tänkte- kastar jag mig in i något för fort? Fast jag går inte runt och tänker på det, på det sättet. Det är verkligen ett annorlunda sätt att sätta sig in i en karaktär”, säger han till Collider.

Men trots de stora filmerna, kommer han fortsätta med independentfilmer. ”Jag kommer aldrig att lämna scenen där jag startade. Jag försöker faktiskt komma tillbaka dit under nästa år, jag ska bara se om jag kommer ha energin till att göra det.”

"The Avengers" har biopremiär den 27 april och "The Bourne Legacy" den 21 september 2012.

| 28 januari 2012 16:01 |