Film

Skribent

Jakob Åsell

26 juli 2019 | 09:30

Jennifer Lopez spelar knarkdrottning i "The Godmother"

Lopez är klar för huvudrollen i den kommande filmen "The Godmother" om den colombianska knarksmugglaren Griselda Blanco.
Sångaren och skådespelerskan Jennifer Lopez är klar för en ny huvudroll. Enligt Indiewire ska Lopez spela spela den colombianska knarkdrottningen Griselda Blanco i true-crime-dramat "The Godmother". Lopez spelar titelrollen, producerar och överväger även att låta projektet bli hennes regidebut, uppger källor nära produktionen. Manuset är skrivet av Terence Winter (“The Sopranos”, “The Wolf of Wall Street”) och Regina Corrado (“Deadwood”).
 
Griselda Blanco, känd som "kokaindrottningen", nådde som första och enda kvinna de högre skikten i den colombianska drogkartellen Medellin. Blanco var en hård och hänsynslös ledare som till slut åkte fast och satt fängslad i USA i 18 år innan hon 2004 deporterades till Colombia där hon några år senare sköts till döds. "The godmother" skildrar den dramatiska historien om hennes uppgång och fall.
 
 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Verklighetens Griselda Blanco (1943-2012)
 
Projektet har varit i görningen under en längre tid. Redan 2016 rapporterades det att Lopez skulle spela rollen som Blanco, den gången för HBO. Catherine Zeta-Jones har även hon porträtterat Griselda Blanco i tv-filmen "Cocaine godmother" från 2017.
 
Såhär säger Jennifer Lopez själv i ett uttalande:
 
– Jag har alltid varit fascinerad av Griselda Blancos historia och tog direkt chansen att spela henne på vita duken. Hon har allt det där man letar efter när det kommer till bra historier och dynamiska rollfigurer – ökänd, ambitiös, beräknande och skrämmande. I en genre som domineras av legendariska knarkbossar ser jag fram emot att rikta en strålkastare mot denna antihjälte och är glad att samarbeta med STX för att ge liv åt den här både fängslande och komplicerade berättelsen."
 
| 26 juli 2019 09:30 |