Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 juli 2024 | 23:00

Jennifer Lawrence klar för nattsvart komedi i en skrämmande verklighet

"Why Don't You Love Me?" är baserad på en ganska ny serietidning.
Mökra komedier verkar vara det nya svarta (så att säga) för Jennifer Lawrence. För ett par veckor sedan fick vi veta att hon skulle drivas till vansinne i Lynne Ramsays ("You Were Never Really Here", "We Need to Talk About Kevin") kommande "Die, My Love". Nu berättar Deadline att hon är klar för serietidningsbaserade "Why Don't You Love Me?".
 
Serieromanen "Why Don't You Love Me" släpptes så sent som förra året, skriven och tecknad av brittiske seriskaparen Paul B. Rainey. Förlaget Drawn & Quaterly beskriver historien som "en nattsvart komedi om äktenskap, alkoholism, depression och om att sörja förlorade möjligheter. Paul B. Rainey har skapat en dråpligt skrämmande alternativ verklighet där förvirring och smärta kan leda till att människor gör dåliga val, men också till slut till frihet... kanske."
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Omslaget till Paul B. Raineys förlaga.
 
Handligen följer Claire och Mark, som är fast i ett olyckligt och dött äktenskap. Både plågas av tanken att allt bara är en dröm. När rapporter om ett nära förestående kärnvapenkrig kommer på radion börjar sanningen gå upp för dem: Det här är inte det liv de valde.
 
Exakt hur mycket av det här som faktiskt kommer föras över till vita duken, det vill säga hur trogen filmatiseringen kommer bli, är naturligtvis svårt att säga.  Men vi vet åtminstone att förutom en huvudroll kommer Lawrence även inneha rollen som producent, för det hyllade filmbolaget A24. Robert Funke ("On Becoming a God in Central Florida").
 
Vem som regisserar och när den kommer släpps är dock information vi får vänta på ett tag till.
 

Läs också: Hur kontroversiell är Jennifer Lawrences nya sexkomedi?

 
| 9 juli 2024 23:00 |