Film

Skribent

Josefine Krischausky

2 november 2022 | 22:45

Jennifer Lawrence hoppar av nya samarbetet med Adam McKay

Skådespelaren skulle ha porträtterat entreprenören Elizabeth Holmes i filmen "Bad Blood", men lämnar nu projektet efter att ha sett Amanda Seyfried spela samma roll i serien "The Dropout".
För snart ett år sedan rapporterades det att Jennifer Lawrence och regissören Adam McKay gjorde sig redo för att spela in ett nytt projekt tillsammans, efter sitt samarbete på den mörka komedin "Don't Look Up". Nu meddelar dock skådespelaren att hon lämnar filmen "Bad Blood", där hon skulle ha spelat den tidigare Theranos-VD:n Elizabeth Holmes. 
 
Anledningen? Hon anser att jobbet redan är gjort. Enligt New York Times-journalisten Kyle Buchanan tog Lawrence beslutet efter att ha sett miniserien "The Dropout", där Amanda Seyfried spelar samma roll. 
 
– Jag tycker att hon var fantastisk. Jag känner att vi inte behöver göra om det. Hon har redan gjort det, berättade Lawrence när hon nyligen intervjuades av Buchanan. 
 
"The Dropout", som är baserad på en podcast med samma namn, hade premiär i våras. Seyfried kom senare att belönas med en Emmy för sin porträttering av Holmes genom hennes uppgång och fall, där hon gick från att vara en framgångsrik entreprenör till en dömd bedragare. 
 
Amanda Seyfried i "The Dropout".
 
Både Lawrence och McKay har varit ombord på "Bad Blood", som produceras av Apple Studios och bygger på boken "Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley", ända sedan 2016. Vad som egentligen händer med produktionen nu, samt vilken skådespelare som kan tänkas ta över den centrala rollen, är i skrivande stund oklart.
 
Lawrence är närmast aktuell med huvudrollen i A24-dramat "Causeway", där hon spelar en tidigare soldat som drabbats av en traumatisk hjärnskada. Filmen har premiär på Apple TV+ på fredag, den 4 november. 
| 2 november 2022 22:45 |