Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

15 april 2023 | 21:00

Jennifer Garner om nya miniserien: "Handlingen skjuter iväg som en raket"

MovieZine snackar med "Alias"-skådespelerskan Jennifer Garner om rollen i nya miniserien "The Last Thing He Told Me" hos Apple TV+.
För egen del råder det ingen tvekan om att Jennifer Garner är mest känd för rollen som Sydney Bristow i J.J. Abrams-serien "Alias" från början av 00-talet. Men vissa kanske snarare förknippar henne med den omdebatterade rollen som "Elektra" eller möjligtvis "13 snart 30" från ungefär samma tidsperiod. Förra året kunde vi visserligen se henne dyka upp i "The Adam Project", men det var helt klart ett tag sedan hon axlade huvudrollen i något av den klass vi får se nu i miniserien "The Last Thing He Told Me" hos Apple TV+.
 
Handlingen är baserad på boken med samma namn och har adapterats av författaren Laura Dave, som även råkar vara gift med den Oscarsvinnande manusförfattaren Josh Singer ("Spotlight") och har delat på ansvaret som skapare av miniserien. I berättelsen vi tittare får följa så lämnas plötsligt styvmamman Hannah (Garner) och dottern Bailey (Angourie Rice) av pappan (Nikolaj Coster-Waldau) i familjen. Försvinnandet sker dock under minst sagt mystiska omständigheter och när de två kvinnorna börjar försöka klura ut vad som egentligen har hänt, öppnas en dörr mot oanade faror. 
 
I samband med premiären fick MovieZine chansen att snacka lite på tu man hand med Garner om vad det var som fick henne att vilja axla huvudrollen i just den här serien, samt om det finns något hopp för fler "Alias"-avsnitt någon gång i framtiden. 
 
 
Nikolaj Coster-Waldau och Jennifer Garner i "The Last Thing He Told Me".
 
Laura Dave som skrev boken serien är baserad på var med som showrunner nu. Hur smidigt fungerade det att ha tillgång till någon som kände till källmaterialet så väl?
 
– Det var den ultimata lyxen, det kändes som att jag fuskade faktiskt. Jag menar, jag har spelat en verklig kvinna tidigare och då haft henne med på set och kunnat fråga henne saker som "hur var det här ögonblicket?". Men det är svårt som person att prata om sitt eget liv med den typ av klarhet och perspektiv som Laura kan prata om sina karaktärer. 
 
– Eftersom Laura har föreställt sig allt i Hannahs hela liv. Hon har funderat på alla möjliga vägar som Hannah kunde ha gått i den här berättelsen, vilken känsla hon skulle ha känt och vilken tanke hon skulle ha tänkt. Så det gick att fråga henne precis vad som helst och så fick man ett klockrent svar varje gång. 
 

"Jag läste boken för ett av mina barn"

 
Angourie Rice och Jennifer Garner i "The Last Thing He Told Me".
 
Den här berättelsen kan beskrivas lite som en slags moderlig kärlekshistoria mellan Hannah och styvdottern Bailey, samtidigt som vi har de här thrillermomenten i bakgrunden. Håller du med om den beskrivningen?
 
– Absolut. Jag tror att en del av det roliga med boken, och jag hoppas med serien också, är att du ser den här thrillern vända på hela steken flera gånger om, på ett sätt som gör det svårt att veta vad som egentligen är sanningen. Och bygga upp ett momentum allt eftersom serien rullar på. Märkte du av det? Att handlingen skjuter iväg som en raket i mitten av säsongen. Det var i alla fall tanken.
 
– Men, mitt i det, är verkligen den här mänskliga och vackra berättelsen. En berättelse om en styvmamma som aldrig planerade att bli mamma och aldrig hade en mamma själv. Samt en ung kvinna som inte har en mamma och inte tror sig vilja ha en mamma heller. Där vi får se hur de sedan hittar fram till varandra.
 
Var det vad som drog dig till det här projektet, den mixen?
 
– Helt klart! Jag älskade boken. Jag läste boken för ett av mina barn och vi älskade den så mycket, och vi blev så berörda av Baileys och Hannahs förhållande. Innan jag ens visste att det fanns en chans för mig att spela Hannah, så hade jag redan fallit för den här berättelsen. Så det var vad som drog mig till det här projektet.
 

"Jag kunde inte sluta le och titta på honom medan han sade sina repliker"

 
Jennifer Garner och Victor Garber i "Alias". 
 
Innan vi avslutar så måste jag ju passa på att nämna att jag givetvis har varit ett fan sedan "Alias"-tiden. Och vi får ju faktiskt en liten "Alias"-reunion här i mitten av säsongen. Väckte det något intresse av att jobba mer med Victor igen och kanske återvända till era gamla roller? Jag skulle i alla fall gilla det!
 
– Tack! Det skulle jag också gilla! Du vet, Victor har verkligen varit som en pappa till mig sedan den första dagen jag träffade honom under "Alias"-inspelningarna. Och den känslan har bara fördjupats sedan serien avslutades. Vi pratar fortfarande varje söndag och är helt klart stora delar av varandras liv. 
 
– Det enda problemet var att jag hela tiden hamnade i trubbel under inspelningarna med honom. För jag kunde inte sluta le och titta på honom medan han sade sina repliker. Så Josh [Singer, skaparen av serien] fick komma fram till mig och påminna om att Hannah minsann inte skulle stå och le där Varmed tanke på allt hon går igenom i serien just då. Men jag var bara så stolt över Victor... och älskar honom så mycket! Han är så underbar. Men ja, det var den enda utmaningen för mig när vi hade honom med på inspelningarna nu, haha.
 
 
De två första avsnitten av "The Last Thing He Told Me" finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Miniserien kommer att bestå av totalt sju avsnitt, där nya avsnitt släpps varje fredag fram tills finalen den 19 maj.
 
 
Kommer du att ge den nya miniserien en chans hos Apple TV+ under våren? Kommentera gärna nedan!
| 15 april 2023 21:00 |