Film

Skribent

Alexander Svensson

16 december 2023 | 17:00

Jason Momoa tror inte på mer "Aquaman" - "Det ser inte så bra ut"

Jason Momoa anar att hans tid som fiskarnas främste företrädare i DCs universum snart kan vara över.
“Aquaman and the Lost Kingdom” är bara några ynka dagar bort, och enligt huvudrollsinnehavaren Jason Momoa kan det mycket väl bli sista gången han tar på sig fiskfjällsdräkten och lyfter treudden. I en intervju med Entertainment Tonight berättar stjärnan att han har svårt att se en tredje film bli verklighet.
 
- Sanningen är att om publiken älskar det så finns det en chans. Men just nu känner jag att det inte ser så bra ut.
 
Momoa betonar dock att han själv gärna fortsätter i rollen som Arthur Curry/Aquaman, och att han tillochmed har tankar om hur framtida filmer med karaktären kan se ut:
 
- Jag älskar karaktären, och jag vill gärna spela honom länge. Jag kan föreställa mig vart jag vill ta honom. Och det finns mycket coolt man kan göra över de kommande tio åren. Jag gillar rollen och världen. Så, jag menar, det handlar bara om att folk ska älska det.
 
 
Skälet till Momoas misstankar om att Aquaman snart simmat färdigt stavas sannolikt James Gunn och Peter Safran, som håller på att reboota hela DCs filmuniversum. “Aquaman and the Lost Kingdom” är den sista DC-filmen som inte utvecklats under deras ledarskap. Och det är mycket möjligt att Aquaman - eller åtminstone Momoas tolkning av Aquaman - inte har en plats i deras vision.
 
Det ska också påpekas att det länge ryktats om att Jason Momoa kommer att få en ny roll i det nya DCU, eventuellt som karaktären Lobo. Huruvida det ryktet blir verklighet, eller om Momoa får fortsätta som Aquaman, återstår dock att se.
 
“Aquman and the Lost Kingdom” har svensk biopremiär på onsdag den 20 december.
 
Vill du se mer av Jason Momoa som Aquaman? Vilken annan DC-karaktär tror du att han kan passa som?
 
| 16 december 2023 17:00 |