CINEMACON 2016

Skribent

Jakob Åsell

14 april 2016 | 14:00

Jason Bourne kör sönder Las Vegas i återkomsten

CinemaCon 2016: De första klippen lovar en biljakt i hästväg.
Världspremiären av trailern till Jason Bournes återkomst i filmen med samma titel avslöjade inte mycket om handlingen men bjöd på en del intensiv action och en gnutta högkoncentererad Alicia Vikander. 

Efter nästan tio års frånvaro är Matt Damon tillbaka i filmserien och så även Paul Greengrass i registolen. Anledningen till att det dröjt enligt uppgift vara att Greengrass, Damon och klipparen med högst klipp-per-sekund-ratio i Hollywood - Christopher Rouse (som nu även gått och blivit manusförfattare) velat vänta med att återvända till Bournes värld tills de hittat helt rätt historia. Så brukar det i och för sig alltid låta. 

Trailern vittnade om gamla hederliga Bourne, det som stack ut mest var en biljakt mitt på The Las Vegas Strip som ser ut att bli något i hästväg. Där körs bland annat en SWAT-bil rakt genom ett kasino. 

- Vi stängde ner The Strip varje kväll i en vecka och resultatet är den bästa Bourne-biljakten hittills, utlovade producenten Frank Marshall, på plats under Universals presentation i Las Vegas.

Rollistan är även imponerande med Julia Stiles tillbaka i serien tillsammans med Tommy Lee Jones, Alicia Vikander och Vincent Cassel.


Jason Bourne återvänder till biodukarna den 29:e juli.
| 14 april 2016 14:00 |