Film

Skribent

MovieZine

13 januari 2022 | 09:00

Jared Leto om SAG-nomineringen: "Gillar att ta stora risker"

Den minst sagt uppmärksammade Gucci-rollen verkar löna sig. Jared Leto är nu nominerad till Bästa manliga biroll på Screen Actors Guild Awards.
Med tjock italiensk dialekt, lustiga manér och excentrisk klädsel har Jared Leto, sminkad till oigenkännlighet, skapat en av de mest minnesvärda karaktärerna vi sett på bioduken under 2022. Den karikatyrartade rollen som Paolo Gucci i Ridley Scotts "House of Gucci" har hånats av många kritiker, men under pågående Awards Season verkar alla Jared Letos udda val ha lönat sig.

Så sent som igår blev han nominerad för Bästa manliga biroll inför 2022 års Screen Actors Guild Awards - filmpriset där skådespelarfacket själva röstar fram vinnarna. Står en Oscarsnominering runt hörnet?

I en intervju med Deadline berättar Leto att han trivs som bäst när han ger sig ut på okänt vatten:

- Jag gillar att ta stora risker, och jag vill befinna mig på en plats där absolut total katastrof knackar på dörren. Det är en spännande plats att vara på, och jag vill fortsätta påminna mig själv om att vara så modig och djärv som jag bara kan.
 
 

"Ridley Scott bara skrattade"

 
Inför rollen tänkte Leto: "Det här blir antingen det värsta jag någonsin har gjort, eller bland det bästa." 

- Det fanns inget utrymme för något mellanting. Och jag är så tacksam att jag är den skådespelare som folk kan ringa för den här sortens roller, säger han. Så fort Ridley anlitade mig sa jag att jag kommer satsa högt, och han skrattade och lät mig driva mitt mentalsjukhus ett tag. Han gav oss tid och tilltro, och det var en vacker sak att få.

Bland SAG-nomineringarna får Jared Leto konkurrens av Ben Affleck ("The Tender Bar"), Bradley Cooper ("Licorice Pizza"), Troy Kotsur ("CODA") och Kodi Smit-McPhee ("The Power of the Dog"). Se alla de nominerade hos CNN...
 
 
"House of Gucci" är nu bioaktuell. Den 28 februari får vi veta om Jared Leto vunnit på SAG Awards.
| 13 januari 2022 09:00 |