Film

Skribent

Mats Karlsson

29 maj 2018 | 22:00

Jamie Foxx får huvudrollen i "Spawn"-rebooten

Skaparen Todd McFarlane skriver manus och regisserar den nya filmen.
För drygt två år sedan meddelade Spawn-skaparen Todd McFarlane att han skrev manus till en ny film om den hämndlystne "hjälten". Nu rapporterar Deadline att det blir Jamie Foxx som axlar huvudrollen i den kommande rebooten.
 
- Vi är glada att Jamie Foxx kommer att spela titelkaraktären i vår Spawn-filmatisering. Han är en fantastisk skådespelare och ett stort fan av Todd McFarlanes Spawn-universum. Med Jamie i huvudrollen och Todd i registolen för att ta Spawn till bioduken, kan vi inte vara mer exalterade för den här filmen, säger producenten Jason Blum.
 
I Todd McFarlanes serieskapelse "Spawn" kretsar handlingen kring den amerikanska soldaten Al Simmons som jobbar som lönnmördare åt den amerikanska underrättelsetjänsten. Efter år av trogen tjänst börjar Als samvete säga ifrån och han börjar tvivla på sin chef Jason Wynns motiv. På grund av detta blir han på order av denne dödad av Jessica Priest. I livet efter detta sluter han ett avtal med Malebolgia, djävulen över helvetets åttonde nivå: I utbyte mot att han får träffa sin fru ska Al leda Helvetets arméer mot Himlen. (Wikipedia)
 
Så här säger McFarlane om den kommande filmen:
 
- Jag kommer inte förklara varför Spawn gör det han gör, han kommer bara göra det. Förhoppningen är att jag får ta med er på en lång resa med den här (potentiella) franchisen.
| 29 maj 2018 22:00 |