Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 januari 2024 | 17:00

Jamie Dornan fick stalkers efter framgången med ”Fifty Shades of Grey”

”Fifty Shades of Grey” ledde till Jamie Dornans stora genombrott. Men även att han drabbades av lite för närgångna stalkers.
Irländska skådespelaren Jamie Dornan blev filmstjärna över en natt i och med den eftertraktade rollen som Christian Grey i ”Fifty Shades of Grey” (2015), baserad på E.L. James populära böcker. Rollen som den sexiga men plågade entreprenören tillika sadomasochism-entusiasten ledde även till en ofrivillig status som sexsymbol.
 
Nu berättar han i en intervju med Independent att framgången med filmerna kom med ett pris i form av närgångna stalkers.
 
- Jag försökte distansera mig från fansen, för att försöka att inte släppa in det. Jag är ganska bra på att blockera alla ljud som är förknippade med vad fandom än är - att inte låta det påverka mig, eller ännu viktigare min familj. Jag har varit involverad i situationer där det har påverkat min familj. Jag hade en situation... en stalker-situation innan Covid. Det var jävligt läskigt. Någon dök upp hemma hos mig när mina barn var där.... Ju mer jag kan blockera det, desto bättre är det för mig och familjen.
 
Han berättar också att han är osäker på om han vill medverka i en sådan stor franchise igen.
 
- Det kommer aldrig att bli något liknande ”Fifty Shades” igen. Det kändes väldigt mycket som sin egen grej, särskilt för att det fokuserade på och kring sex. Men det finns uppenbarligen andra jobb som bidrar till galen uppmärksamhet, som superhjältegrejer eller jävla James Bond – vad som helst som det. Jag har varit duktig på att undvika den typen av skit hittills.
 
Återstår att se om Dornan kommer att bli del av någon stor franchise igen men vi får hoppas att han slipper knäppa stalkers.
| 1 januari 2024 17:00 |