Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2023 | 09:15

James Mangold har episka planer för sin Star Wars-film

Regissören bakom ”Logan” och femte ”Indiana Jones” sneglar på historiska storfilmer inför sin Star Wars-debut.
Under gårdagen släpptes den stora nyheten att Lucasfilm har tre nya Star Wars-filmer på väg. En av dessa ska regisseras av ingen mindre än James Mangold. En hyllad regissör med filmer som ”Cop Land” och ”Logan” på meritlistan - närmast aktuell med ”Indiana Jones and the Deal of Destiny”.
 
När Mangold ger sig ut i galaxen blir det med en film som utspelar sig långt före något annat vi sett. I en intervju med Empire berättar han mer:
 
- Den utspelar sig 25 000 år innan ”Episode IV” och handlar om hur Kraften upptäcktes. Jag sa till Kathy (Kennedy) att jag vill göra en slags biblisk film, som ”De tio budorden”. Hur skulle Cecil B. DeMille berätta om Kraftens ursprung? Det är idén jag har jobbat på mellan pressträffar.
 
Moses - eller en Jediriddare? DeMilles "De tio budorden" från 1956 inspirerade Mangold.
 
Episka, historiska filmer står som inspiration. Det låter med andra ord som att vi ska få se en väldigt annorlunda Star Wars-film. Och Mangold slipper bry sig om att historien ska hänga ihop med resten av franchisen:
 
- Det är en film som länkas till världarna vi känner till, men är också tillräckligt långt bort för att ge oss fria händer och många möjligheter. Vi behöver inte tänka på att koppla den till de andra historierna. Vem är redo att besöka en galax långt bort för länge, länge, länge sedan?
 
Hur är era förväntningar på Mangolds Star Wars? Kommentera nedan.
| 8 april 2023 09:15 |