Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 november 2022 | 09:30

James Gunn gör upp storslagna planer för DC:s framtid

Som ny vd för DC Studios ska han övervaka "den största berättelsen någonsin" som sträcker sig över både biofilmer och tv-serier.
Nytt namn på studion, nya VD:s på plats, och nya planer för DCU (det som tidigare kallades DCEU).
 
DC Films har blivit DC Studios, och filmskaparna James Gunn och Peter Safran ska dela på ansvaret att staka ut en ny riktning för superhjältarnas delade universum. Det är en värld där Superman, Wonder Woman och Aquaman ska samsas med nya förmågor som Black Adam och kommande Blue Beetle.
 
Henry Cavill är snart tillbaka som Superman.
 
DC har haft många framgångsrika filmer det senaste årtiondet, men de har aldrig känts lika tajt sammanhållna (eller varit lika solklara biosuccéer) som hos konkurrenten, Marvel Studios. Storsatsningar som "Justice League" har underpresterat och lämnat fansen besvikna. Men det är något som man nu hoppas ändra på under ny ledning.
 
James Gunn tog till Twitter under gårdagen för att ge alla fans en uppdatering om hur hans arbete ser ut.
 
"Jag vill att ni ska veta att vi hör er fans och vet om era olika önskemål för DC:s framtid. Vi kommer lyssna på er under de kommande åren. Men vårt främsta fokus just nu är historien som ska berättas. Vi ska bygga det nya DCU och berätta den Största Historien Någonsin genom ett flertal filmer, tv-serier och animerade projekt. Vi kan knappt vänta tills vi får avslöja mer."
 
 
Stora löften från DC Universe! Regissören bakom Marvels "Guardians of the Galaxy"-filmer och DC:s "The Suicide Squad" kommer att få fullt upp de kommande åren, men han och Safran (producent bakom "Aquaman" och "Shazam!") har stenkoll på den här genren och borde kunna styra upp något riktigt häftigt.
 
Bland kommande filmer från DC finns uppföljarna "Shazam! Fury of the Gods" och "Aquaman and the Lost Kingdom", "The Flash" samt den fristående "Joker 2". Man planerar även för flera nya projekt med Henry Cavill tillbaka i rollen som Superman.
| 7 november 2022 09:30 |