Film

Skribent

Josefine Krischausky

29 oktober 2022 | 13:00

James Gray regisserar biopic om John F. Kennedy

Filmskaparen följer upp "Armageddon Time" med ett biografiskt drama, som kommer att fokusera på Kennedys liv innan han blev USA:s president.
James Gray, känd för filmer som "Ad Astra" och "The Lost City of Z", har hittat sitt nästa projekt. Filmskaparen ska nu skriva och regissera en biopic om John F. Kennedy, som kommer att fokusera på den  amerikanske presidentens yngre dagar.
 
Enligt Deadline kommer filmen, som ännu saknar en officiell titel, att följa en ung man som desperat försökte göra sin far stolt. Handlingens fokus kommer att ligga på hur han kom att bli en krigshjälte i flottan under andra världskriget, vilket senare hjälpte till att bana hans väg till Vita huset. 
 
– JFK är någon som har fångat hela världens uppmärksamhet i flera decennier, som en amerikansk president, en allierad i medborgarrättsrörelsen och en kulturell ikon. Men detta är en möjlighet att sopa undan myten och utforska en sida av honom som vi inte alls känner till, säger Gray i ett uttalande. 
 
 
Ett manus ska redan ha varit klart sedan tidigare, men Gray kommer nu att skriva en ny version. Vilken skådespelare som får inta huvudrollen, när produktionen av filmen sätter igång under nästa år, återstår att se.
 
Gray är för närvarande aktuell med "Armageddon Time", med bland andra Jeremy Strong, Anne Hathaway och Anthony Hopkins i rollistan. Dramat gick upp på biografer i USA igår, men väntar ännu på ett svenskt premiärdatum. 
| 29 oktober 2022 13:00 |