Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2022 | 21:00

James Cameron tycker att nättroll borde "hålla käften"

Ogillar du "Avatar"? Berätta inte för Jim. Regissören skräder inte orden när kritiker kommer på tal.
Sci-fi-spektaklet "Avatar" från 2009 har fortfarande rekordet som världens mest inkomstbringande film. Med sanslösa intäkter över 2,8 miljarder dollar är det tydligt och klart att en hel drös människor såg den på bio när det begav sig, och många kom tillbaka för en andra och en tredje gång.
 
Men en succé kommer sällan utan någon form av kritik, och det finns de som än idag gillar att dissa filmen - om det så handlar om liknelser med "Pocahontas" eller diverse smurfskämt. Andra menar att uppföljaren har dröjt så länge att de inte längre orkar bry sig.
 
James Cameron själv verkar dock strunta i den gnälliga delen av publiken:
 
- Trollen försöker säga att ingen bryr sig ett skit, att de inte minns vad karaktärerna heter eller en jäkla sak som hände i filmen. Sen ser de om filmen och bara "åh, förlåt mig, jag ska bara ta och hålla käft nu". Så det oroar mig inte, säger han.
 
 
Camerons intervju med filmtidningen Empire är visst en gåva som aldrig vill ta slut. Häromdagen kunde vi bland annat läsa att "Avatar: The Way of Water" blir runt tre timmar lång ("kom inte och klaga", sa han) och att han kan lämna över "Avatar 4" till en annan regissör ("har lite annat jag vill göra").
 
Regissören har varit sällsynt frispråkig på sistone, och visst undrar man: har det mångåriga arbetet med uppföljarna börjat påverka humöret?
 
Låt oss nu hoppas James Cameron inte läser detta, men jag är iallafall nyfiken på att höra mer kritik. Vad tycker du är det sämsta med "Avatar"?
| 5 juli 2022 21:00 |