Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

29 juni 2016 | 12:00

James Cameron gillade inte "Star Wars: The Force Awakens"

"Jag vill inte säga för mycket om filmen för jag har stor respekt för J.J. Abrams."
Det är mer eller mindre välkänt via diverse intervjuer och klipp att George Lucas inte verkar vara helt förtjust i sin efterträdare J.J. Abrams arbete med "Star Wars: The Force Awakens". Han har motsatt sig den alltför familjära handlingen (som var väldigt lik den i "A New Hope", ska sägas) och hade, om man läser mellan raderna, velat se mer innovation i galaxen han själv skapade på 70-talet.

En som verkar tycka ungefär likadant är ingen mindre än James Cameron, som i en intervju med IndieWire uttrycker sig så här:

- George Lucas är en av mina vänner och han och jag hade en lång konversation om det häromdagen. Jag vill inte säga för mycket om filmen för jag har också en stor respekt för J.J. Abrams, och jag vill se var de kommer att ta filmerna härnäst, vad de kommer att göra med det. Jag måste bara säga att jag kände att de sex filmer som George gjorde erbjöd större visuell innovation och fantasirikedom, och den här filmen var mera bara en återupprepning av saker vi sett förut och karaktärer vi träffat förut, och den tog små bäbissteg framåt med nya karaktärer. Så jag har inte bestämt mig än, jag vill se i vilken riktning de tar det.

Ingen himlastormande bra kritik från "Avatar"-regissören alltså. Det finns absolut poänger i att "The Force Awakens" var en upprepning av saker vi sett tidigare, men å andra sidan tror jag att det var exakt vad filmserien behövde vid det här laget. Ett sätt att återknyta till barndomens "Star Wars", långt bort från Geonosis.


| 29 juni 2016 12:00 |