Film

Skribent

MovieZine

16 februari 2024 | 08:25

James Cameron förnekar vilt ”Avatar 3”-rykte

Nej, filmen kommer inte bli nio timmar lång…
Regissören James Cameron tog en paus från arbetet med tredje ”Avatar” för att besöka prisgalan Saturn Awards nyligen. Där tog han ett snack med sajten Temple of Geek och passade på att skjuta ned ett galet rykte kring filmen.
 
Ryktet ifråga tog fart i slutet av 2022 - då påstods det att Cameron hade klippt ”Avatar 3” som en nio timmar lång film! Kort därefter rapporterades det också om att han ville sätta specialeffekter på hela schabraket, och kanske släppa det som en tv-serie på Disney+.
 
 
Visst ringde en och annan varningsklocka, även om MovieZine rapporterade om ryktet likt många andra medier. Nu menar Cameron att allt var ett missförstånd.
 
- Jag måste tå kål på något som sprids. Det finns ingen niotimmarsversion av ”Avatar 3”… Jag skulle skjuta mig själv om jag någonsin lämnade in en nio timmar lång klippning. Nej, det jag sa var att det fanns nio timmar av material, då menade jag ”Avatar 3”, ”Avatar 4” och ”Avatar 5” - tre timmar per film. På något sätt misstolkades det som en niotimmarsfilm. Kan ni tänka er? Min producent skulle skjuta mig.
 
Inte för att Camerons filmer direkt är korta, men vi är glada att slippa titta igenom nio timmar av "Avatar 3". Fortsättningen på äventyren på planeten Pandora släpps på bio 19 december 2025.
 
| 16 februari 2024 08:25 |