Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 december 2015 | 10:00

James Bond-klassiker kan få remake

Plus: arbetet med "Bond 25" börjar till våren.
Det är inte ett 1:a aprilskämt. Två kanadensiska filmskapare planerar att utmana EON Productions med en serie egna James Bond-filmer. Först har de siktet inställt på ”Ur dödlig synvinkel”, en nyinspelning av boken som blev film med Roger Moore år 1981. 

Lee Demarbre och Ian Driscoll drar nytta av att rättigheterna till James Bond löper ut i Kanada i år, vilket innebär att vem som helst kan ge ut Ian Flemings på nytt eller filmatisera dem bäst de vill. Den kaxiga duon (som tidigare verkar ha gjort obskyra skräckkomedier som "Jesus Christ Vampire Hunter") har sagt att de planerar fyra filmer om agent 007.

Passande nog utspelar sig delar av ”Ur dödlig synvinkel” i Kanada, och närmare bestämt Ottawa.

Producent Barbara Broccolis advokater kommer säkert säga sitt innan en eventuell ny James Bond äntrar scenen.

Enligt en tysk intervju börjar snart produktionen av den 25:e officiella Bondfilmen. Broccoli hoppas att få tillbaka Daniel Craig i huvudrollen, även om ingenting är klart än:

- Vi har lagt ner tre års arbete på ”Spectre” och vill njuta av succén och publikens reaktioner. Till våren börjar det igen. Jag hoppas att vi kan fortsätta med Daniel. Jag älskar honom, och det gör uppenbarligen publiken med. Jag gör mitt bästa för att behålla honom. 
| 1 december 2015 10:00 |