Spel

Skribent

Veronica Sandström

31 mars 2018 | 16:00

Jägarsimulatorn ”The Hunter” är en oväntad succé

Avalanche Studios jägarspel säljs överraskande bra över hela världen.
Tänk att ett spel som innefattar fågelkvitter och skogspromenader kan bli en succé. Men enligt SVD så har Avalanche Studios fått oväntad framgång med ”The Hunter: Call of the wild”. Spelet finns i två versioner: ”The Hunter: Classic (som kan laddas ner gratis på deras hemsida) eller det mer finslipade ”The Hunter: Call of the wild” (som släpptes förra året och som går att köpas till PC, XboxOne och PS4).
 
 
Mottagandet har varit olika för spelen eftersom det helt enkelt inte passar alla. Båda ”The Hunter”-spelen går helt enkelt ut på att smyga, spåra och sedan skjuta djur vilket kräver tålamod för spelaren. Sen så är det givetvis inte alla som gillar att skjuta djur. Det är därmed kanske inte ett spel för den som gillar explosiv action. Jag kan tänka mig att de som gillar prickskytte-element i spel borde gilla de här spelen.
 
 
Grafiken i ”The Hunter: Call of the wild” ser rent otrolig ut och krävdes mycket jobb för att göra djuren så pass realistiska som de är. Förutom utseendet så har varje djur specifika rörelsemönster som tog flera månader att få till. Allt för att det ska bli en sån realistisk upplevelse som det går.
 
 
Har du spelat nåt av ”The Hunter” spelen?
| 31 mars 2018 16:00 |