Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 september 2011 | 03:42

"Jag gör min egen Lisbeth Salander"

Rooney Mara i första intervjun om "The Girl with the Dragon Tattoo".

SvD har som första svenska tidning pratat med Daniel Craig och Rooney Mara, nyligen klara med inspelningen av den hett efterlängtade "The Girl with the Dragon Tattoo". Noomi Rapace har lämnat stora skor att fylla och Rooney är säker på att de två kommer att jämföras.

– Det är oundvikligt. Folk får tycka vad dom vill. Jag har skapat min egen Lisbeth Salander, även om jag hade sett den svenska filmen innan jag visste att jag skulle göra den här.

Mycket av uppmärksamheten under den långa inspelningen i Stockholm det senaste året ägnades åt Rooney Mara. Fotografer låg i buskarna och plåtade henne och det spekulerades mycket om hennes träningsprogram för att bli Salander.

– Det var tufft. 50 miljoner människor har en bild av henne i huvudet. Så det var en utmaning, och vi gjorde vad vi kunde. Jag tränade 15 timmar om dan, 7 dagar i veckan. Efter en sådan dag är man helt utmattad.

En besvärlig roll 

Rooney Mara byggde på sig en massa muskler och beskriver rollen som tuff att göra eftersom Lisbeth Salander är en besvärlig person.

– Men jag var glad att jag gjorde den. Det är inte ofta det dyker upp en sådan person för en kvinna att spela.

För Rooney Mara var den omtalade scenen då Salander blir våldtagen av sin förmyndare svårast.

– Killen som spelar våldtäktsmannen är världens snällaste, men medan vi gjorde de här scenerna höll jag mig borta från honom. Jag lärde känna honom efteråt.

Läs hela intervjun på SvD.se.

| 2 september 2011 03:42 |