Film

Skribent

Viktor Eriksson

11 oktober 2023 | 22:15

Jada Pinkett Smith trodde Will Smiths Oscars-örfil var ett skämt

Skådespelerskan avslöjar att hon och hennes make separerade redan sex år före Oscarsgalan 2022.
 
Jada Pinkett Smith säger i en ny intervju med People att hon trodde att det var ett skämt när hennes make Will Smith örfilade Chris Rock under Oscarsgalan 2022 efter att komikern dragit ett skämt om hennes rakade hår. Jada Pinkett Smith har sjukdomen alopecia som innebär att håret fläckvis faller av.
 
- Jag trodde, “Det här är en sketch”, säger skådespelerskan till People och fortsätter.
 
- Jag tänkte, “Det finns inte en chans att Will kommer slå till honom… Det var inte förens efter Will började gå tillbaka till sin stol som jag insåg att det inte var en sketch.”
 
Det första hon sa till Will Smith efter att han kom tillbaka ska ha varit “Är du okej?” Hon säger att de fortfarande håller på att klura ut sitt äktenskap och enligt henne har de varit separerade sedan 2016. 
 
- Vi har gjort en del riktigt tungt arbete ihop. Vi har djup kärlek för varandra och vi kommer att lista ut hur det ser ut för oss.
 
Senare under Oscarsgalan 2022 vann Will Smith en Oscar för Bästa manliga huvudroll för sin insats i “King Richard”. Under sitt tacktal bad han om ursäkt till akademin och de andra nominerade. Fyra månader senare publicerade Will Smith en Youtube-video där han också bad om ursäkt till Chris Rock och hans familj.
| 11 oktober 2023 22:15 |