Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2023 | 09:25

Jacob Tremblay fyller 17 år - så ser barnstjärnan ut idag!

Han slog igenom som nioåring i dramat "Room" med Brie Larson. Sedan dess har karriären rullat på.
Skådespelaren Jacob Tremblay är en av sin generations klarast lysande unga stjärnor. Han slog igenom i rollen som femårige pojken Jack (själv var han nio) i dramat "Room", där Brie Larson spelade hans mor. Den gripande filmen om den kidnappade familjen blev enormt hyllad och fick flera Oscarsnomineringar.
 
 
Fler roller följde. De följande åren syntes han i rysare som "Before I Wake", "Shut In" och "Predator". Regissörer som Colin Trevorrow och Xavier Dolan slängde sig över den begåvade grabben.
 
I feelgood-dramat "Wonder" (2017) fick han spela huvudrollen som pojken med en ovanlig missbildning - kanske hans bästa roll hittills? Julia Roberts och Owen Wilson spelar hans föräldrar. Samtidigt fick han visa sin bredd och en komisk ådra i den vågade komedin "Good Boys" (2019). Han spelade dessutom en ung Justin Bieber i en musikvideo.
 
 
Tremblay har också gjort en hel del röstroller genom åren. Det är han som spelar huvudpersonen i Pixar-filmen "Luca" (2021), och han hörs också som fisken Blunder i årets "Den lila sjöjungfrun". Han fick rollen i Disneyfilmen redan vid 12 års ålder, eftersom det tog fyra år att få klart filmen.
 
Närmast ska vi få se honom i splatterkomedin "The Toxic Avenger" med Elijah Wood, Peter Dinklage och Kevin Bacon. Filmen är en remake på Tromas b-filmsklassiker från 1984 och Jacob spelar styvson till Dinklages karaktär, en muterad hämnare.
 
 
Den nyblivne 17-åringen har redan 39 roller bakom sig, och ser ut att ha ett fullspäckat schema även framför sig. Några roller som väntar är det animerade äventyret "Wildwood" från Laika Entertainment, och sci-fi-thrillern "House of Stairs". Han kommer också att låna ut sin röst till pojken när den 102 år gamla filmklassikern "Chaplins pojke" får en animerad, futuristisk remake.
 
- Det häftiga med skådespeleri är att jag får se tillbaka på mitt liv i olika åldrar. Eftersom jag var så liten när jag började. Jag spelade femåring i "Room", jag har spelat 12-åringar som i "Good Boys" och nu blir det med tonårsroller, säger han i en intervju.
 
 
Jacob Tremblay var bara tre år gammal när han upptäcktes och fick sin första roll i en reklamfilm. Ett par år senare blev det filmdebut med en röstroll i animerade "Smurfarna 2". Han kan tacka sin storasyster som väckte hans intresse för skådespeleri:
 
- Jag höll aldrig på med sport eller något. Jag ville bara leka och ha kul. Min syster gjorde en del reklamfilmer. Hon växte upp med serien "Hannah Montana" och var lockad av skådespeleri. Hon skulle provfilma för något, och jag var där med henne. Jag var bara tre år då. Men vad som hände var att casting-personen tipsade om en roll i en reklamfilm för leksaker. Jag fick den lilla rollen, och fick mest leka med leksaker. Sen fortsatte jag att provspela och började verkligen gilla det, säger han i klippet ovan.
 
Vi gratulerar Jacob Tremblay på hans födelsedag! Spana in några av hans senaste Instagram-bilder här nedan.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Tremblay (@jacobtremblay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Tremblay (@jacobtremblay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Tremblay (@jacobtremblay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Tremblay (@jacobtremblay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Tremblay (@jacobtremblay)

| 5 oktober 2023 09:25 |