Film

Skribent

Mats Karlsson

10 december 2013 | 11:01

"Jack Reacher" får uppföljare

Paramount och Tom Cruise jobbar på en uppföljare som ska baseras på boken "Never Go Back".

Det såg mörkt ut för en uppföljare till "Jack Reacher", på grund av utebliven succé. Men filmen nådde till slut tillräckligt mycket intäkter för att en uppföljare skulle bli aktuell igen. Nu har projektet fått grönt ljus av studion Paramount och producenten Tom Cruise som vill få igång projektet snarast möjligt, rapporterar Deadline.

Uppföljaren ska baseras på Lee Childs bok "Never Go Back" som Paramount vill att Christopher McQuarrie ska regissera. Men eftersom McQuarrie för närvarande håller på med "Mission: Impossible 5" kommer han inte ha möjlighet till att skriva manus till "Never Go Back". Jakten på en ny manusförfattare är dock redan i full gång.

"Never Go Back" utspelas nära Washington där Reacher ska träffa sin nya chef, major Susan Turner. Men när Reacher kommer fram är det inte Turner som sitter bakom skrivbordet och får istället två chockerande nyheter, ett med brottsliga konsekvenser och ett så personligt att han inte ens vill tänka på det. Reacher ger sig ut för att leta rätt på Turner, medan FBI som är honom i hälarna.

Paramount siktar på att få filmen klar för biopremiär i december 2015.

| 10 december 2013 11:01 |