Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2022 | 09:00

J.K. Rowling förklarar: "Tackade nej till Harry Potter-återförening"

Författaren berättar sanningen om varför hon inte deltog i tv-specialen "Harry Potters 20-årsjubileum".
När HBO Max bjöd in till en återförening mellan Harry Potter-filmernas stjärnor var alla där: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Tom Felton med flera. Men J.K. Rowling saknades vilket ledde till spekulationer att hon inte blev bjuden på grund av sina kontroversiella åsikter.
 
Men redan i början av januari skrev media att Rowlings team hade fått en inbjudan, men kom fram till "att kommentarer ur arkivmaterialet skulle vara tillräckliga".
 
Nu berättar Harry Potter-författaren själv för första gången varför hon inte dök upp på 20-årskalaset.
 
- Jag blev inte exkluderad, förnekar hon. Jag blev tillfrågad, men jag bestämde att jag inte ville vara med. Jag tyckte att det handlade mer om filmerna än böckerna. Med all rätt, det var vad återföreningen handlade om. Det var ingen som sa "kom inte".
 
 
I en ny radiointervju med Graham Norton berättar Rowling också att hon håller kontakten med de unga skådespelarna - "vissa mer än andra", svarar hon.
 
Rowling har skapat många rubriker med sina klumpiga uttalanden om transpersoner på Twitter, något som fått både hennes fans och "Harry Potter"-stjärnorna att reagera starkt. I tv-programmet "Harry Potter 20-årsjubileum: Tillbaka till Hogwarts" syntes hon enbart genom tidigare inspelade intervjuer.
| 29 augusti 2022 09:00 |