Film

Skribent

MovieZine

11 april 2024 | 07:05

J.K. Rowling riktar kritik mot Daniel Radcliffe och Emma Watson: ”Spara era ursäkter”

Harry Potter-författaren är ute och gnäller på Twitter igen…
Harry Potters magiska värld har fått en ny skurk på senare år - och hennes namn är J.K. Rowling.
 
Den brittiska författaren bakom de enormt populära barnböckerna är ute på en egen häxjakt i sociala medier. Många av hennes inlägg på X (tidigare Twitter) har fått uppmärksamhet och kritik för att dissa transpersoners rättigheter.
 
Deadline skriver att en nysläppt rapport från brittiska National Health Service - om hur barn med könsdysfori behandlas i vården - har väckt Rowlings vrede. Rapporten menar att det inte finns tillräckligt med bevis på vilka långvariga bieffekter som en sådan behandling av unga transpersoner kan få.
 
En upprörd Rowling skriver i en serie inlägg att "barn kommer till skada" och att tusentals är ansvariga, från läkare till kändisar och media. 
 
I kommentarerna har en person skrivit: ”Väntar på att Dan och Emma ska ge dig en mycket offentlig ursäkt… trygga i vetskapen att du kommer förlåta dem”.
 
Rowling svarar: ”Inte trygga, är jag rädd. Kändisar som myser med en rörelse som vill utradera kvinnors hårt förtjänta rättigheter, och använder sina plattformar för att heja på transitionering av minderåriga, kan spara sina ursäkter till de traumatiserade personer som transitionerat och ångrat sig, och till de sårbara kvinnor som behöver sina utrymmen.”
 
 
Både Daniel Radcliffe och Emma Watson har uttryckt sitt stöd för transpersoner offentligt sedan 2020, till följd av Rowlings kritiserade uttalanden. Båda blev kända tack vare sina roller i ”Harry Potter”-filmerna, men vi gissar att det inte längre utbyts några julkort mellan dem och Rowling…
 
J.K. Rowling är just nu igång med att göra om ”Harry Potter” till en tv-serie för streamingtjänsten Max.
 
| 11 april 2024 07:05 |