Serie

Skribent

Alexander Svensson

23 februari 2024 | 16:00

Återvänd till Hogwarts - "Harry Potter"-serien får premiär 2026

Hogwarts skola för häxkonster och skyhöga streamingsiffror slår upp portarna 2026 enligt David Zaslav.
Under presentationen av Warner Bros senaste kvartalsrapport så passade VDn David Zaslav på att tagga igång aktieägarna genom att snacka “Harry Potter”. Warner Bros och Max planerar som bekant en remake av “Harry Potter” i tv-serieformat, och nu har vi för första gången fått ett premiärdatum. Enligt Zaslav siktar man på en premiär under 2026:
 
- Vi har inte försökt dölja hur exalterade vi är över “Harry Potter”. Den sista filmen gjordes för mer än ett dussin år sedan. Jag var i London för ett par veckor sedan med Casey Bloys och Channing Dungey och vi spenderade mycket tid med J.K. Rowling och hennes team. Båda sidor är spända på att återigen få igång franchisen. Våra samtal var jättebra, och vi kunde inte vara mer taggade på vad som kommer.
 
 
Han tillägger:
 
- Vi siktar på premiär 2026.
 
Att arbetet med serien fortskrider och går bra, och att man nu har ett datum i sikte får ses som goda nyheter för alla fans av Harry Potter och hans magiska värld. Nu återstår bara väntan på information om manusförfattare, showrunner, regissörer och (kanske mest intressant för de flesta), vilka skådespelare som ska ta över de många ikoniska karaktärerna i trollkarlsvärlden.
 
 
Ser du fram emot “Harry Potter”-serien?
| 23 februari 2024 16:00 |