Film

Skribent

Mats Karlsson

7 december 2017 | 19:00

J.K. Rowling har bestämt sig - Johnny Depp får vara kvar

I ett långt och utförligt uttalande förklarar författaren hur hon kom fram till det beslutet.
Det har varit tuffa tider för studion Warner Bros och framför allt för författaren J.K. Rowling, skaparen av både Harry Potter och Fantastiska vidunder. Fansen har varit upprörda och hotat med bojkott om inte Johnny Depp (Gillert Grindelwald) ersattes av en ny skådespelare. Rowling har hållit en låg profil den senaste tiden, men nu har hon släppt ett långt, utförligt och genomtänkt uttalande.
 
- När Johnny Depp blev tilldelad rollen som Grindelwald, trodde jag att han skulle bli fantastisk i rollen. Men när hans cameo i första filmen spelades in kom artiklarna, som bekymrade mig och alla andra inblandade i den här franchisen. Harry Potter-fansen hade frågor och orosmoment, som var berättigade, om vårt skådespelarval, Johnny Depp. Precis som David Yates (regissören) redan har sagt, övervägde vi självklart möjligheten att ge rollen till någon annan. Jag förstår varför folk har blivit förvirrade och upprörda att det aldrig blev av, skriver Rowling på sin hemsida.
 
- Det stora ömsesidiga och stödjande community som har växt upp med Harry Potter är ett av mina stora glädjeämnen i livet. För mig personligen har det varit svårt, frustrerande och ibland plågsamt att inte ha möjligheten att tala öppet med mina fans om detta problem.
 
- Hur som helst, nu har vi nått en överenskommelse som finns på plats för att skydda de två personer det berör. De har båda uttryckt en önskan att få gå vidare med sina liv och det måste respekteras. Baserat på vår förståelse för de omständigheter som finns här, är filmmakarna och jag själv inte enbart bekväma med vår rollbesättning, utan riktigt glada att ha Johnny Depp i en av de större rollerna.
 
- Jag accepterar att det finns de som inte är nöjda med vårt skådespelarval. Men vi måste göra det vi tror är rätt, avslutar Rowling.
 
Studion Warner Bros har genom producenten David Heyman och regissören David Yates också lämnat ett uttalande:
 
- Vi är självklart medvetna om rapporterna om Johnny Depps äktenskap och inser allvaret i de berörda problemen. Vi stödjer beslutet att ha Johnny Depp som Gellert Grindelwald i den här filmen och i kommande filmer.
 
 
 
Känner ni er nöjda med Rowlings förklaring?
| 7 december 2017 19:00 |