Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 september 2013 | 18:01

J.K. Rowling återvänder till Harry Potters värld

Warner Bros planerar en ny filmserie som ska expandera Rowlings magiska universum.

Harry Potter-älskande mugglare (jag inkluderad) lär jubla åt den här nyheten: författaren J.K. Rowling låter oss snart återbesöka den magiska världen på nytt.

Det är nämligen dags att filma Rowlings bok "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", en slags guide till basiliskerna, hippogriferna och alla de andra märkliga varelser som finns i Potters värld. Hur exakt boken ska bli film återstår att se - vi får räkna med att Rowling, som den här gången också debuterar som manusförfattare, har en bra plan.

En sak har hon avslöjat. Historien tar sin början i New York, 70 år innan Harry satte sin fot på Hogwartsexpressen för första gången, och följer den fiktive författaren Newt Scamander.

Filmen ska bli den första i en serie och det är sagt att fansen kommer känna igen några av karaktärerna och varelserna. Men räkna inte med att återse Daniel Radcliffe och gänget:

- Trots att den utspelar sig i den världsomspännande samhället av häxor och trollkarlar, är det varken en prequel eller uppföljare till "Harry Potter"-serien. Det är mer en expansion av trollkarlsvärlden, säger Rowling.

"Fantastic Beasts and Where to Find them" kommer troligtvis på bio tidigast år 2016.

| 12 september 2013 18:01 |