Serie

Skribent

MovieZine

23 september 2014 | 17:00

J.J. Abrams Kennedy-serie kommer till Hulu

Den niodelade miniserien, som bygger på Stephen Kings roman "22/11 1963", har köpts i sin helhet av streamingtjänsten.
"22/11 1963" är en övernaturlig thriller som engelskläraren Jake Epping som via en tidsportal åker tillbaka i tiden för att hindra mordet på president John F. Kennedy (som alltså skedde just ovanstående datum). Men Eppings uppdrag försvåras av en viss Lee Harvey Oswald, av en kärlekshistoria och av det faktum att det förgångna inte vill ändras. 

MovieZine skrev redan för ett år sen att Abrams produktionsbolag Bad Robot hade fixat rättigheterna till Kings bok. Och nu har alltså den kommande serien fått ett hem, hos den amerikanska Hulu, meddelar Comingsoon.net.

- Jag har varit ett Stephen King-fan sen jag gick i mellanstadiet. Bara chansen i sig att få jobba med honom  är som den dröm, ännu mer så med en historia så spännande, känslosam och fantasirik som den här. Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet med oss och Hulu, säger Abrams i ett pressmeddelande. 

Även om Hulu kommer sända serien i USA kommer den distribueras över hela världen med hjälp av Warner Bros, vilket ger en god möjlighet att "22/11 1963" också når svenska TV-rutor.

"Under the Dome" och "Haven" är två andra TV-serier som bygger på Kings böcker ("Under kupolen" och "The Colorado Kid"). Förstnämnda avslutade sin andra (och sista?) säsong i går i CBS medan sistnämnda är inne på sin femte säsong i kabelkanalen Syfy. 

Vad tror ni om kombinationen Abrams + King? Kan det bli något sevärt av detta?

(Toppbilden är ett montage.)

| 23 september 2014 17:00 |