Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 februari 2016 | 08:45

J.J. Abrams har fler ”Cloverfield”-historier att berätta

Men hur hänger ”10 Cloverfield Lane” ihop med föregångaren?
Det kom som en riktig överraskning när Bad Robot släppte trailern till ”10 Cloverfield Lane” för några veckor sedan. Men en trevlig sådan: i Hollywood, omringat av hungriga nöjesjournalister och filmbloggare, är det sällsynt med en hemlighet som inte läcker långt i förväg.

Egentligen är det inte så konstigt som det låter. Filmen var tänkt och skriven som en fristående thriller under annan titel, tills producenten J.J. Abrams insåg att det gick att dra kopplingar tal sci-fi-rysaren ”Cloverfield” från 2008, vilket alltså är lite av en efterkonstruktion.

Men hur hör historierna ihop? J.J. Abrams kallar filmen för en ”släkting” till ”Cloverfield” snarare än en uppföljare. Ungefär som ett nytt avsnitt av ”Twilight Zone”, skriver Entertainment Weekly

Och om han får sin vilja igenom kommer det fler episoder som avslöjar ”en större helhet”.

- Jag vill inte vara för självsäker men jag skulle ljuga om jag inte sa att det finns något mer vi vill göra. Om vi får chansen att göra det, skulle det koppla ihop några av historierna på ett riktigt häftigt sätt.

I ”Cloverfield” fick vi följa en grupp New York-vänner på flykt undan en monsterattack. I ”10 Cloverfield Lane” hålls en kvinna fången av en man, som påstår sig skydda henne från monster utanför bunkern.


Hur filmerna hör ihop lär bli klarare för oss alla när ”10 Cloverfield Lane” kommer upp på svenska biografer den 30 mars.
| 26 februari 2016 08:45 |