Film

Skribent

MovieZine

23 december 2019 | 15:00

J.J. Abrams försvarar Star Wars-kyssen

"I den här galaxen är alla välkomna" säger regissören.
Kyssen mellan två kvinnliga rebeller varar inte mer än två sekunder, men har redan blivit omdiskuterad på nätet. Många hyllar Star Wars-galaxens första gaypar, och på galapremiären i Stockholm jublades det under scenen.

Vår reporter Jonna Vanhatalo frågade regissören J.J. Abrams om hans tankar kring kyssen:

- I den här scenen där alla firar såg jag en möjlighet, utan att göra en stor grej av det, att visa ett samkönat par. Vi ville säga att alla finns i den här galaxen, och alla är välkomna. Oavsett sexuella preferenser, kön, ras, art, eller om du är organisk eller syntetisk. Star Wars är till för alla.
 
 
Abrams berättar vidare hur han ser på sitt ansvar att som filmskapare skildra mångfald på bioduken. Han nämner bland annat att han är stolt över att ha en afro-amerikansk kvinna (Victoria Mahoney) som second unit-regissör på "Star Wars: The Rise of Skywalker".

- Det borde vara varje regissörs ansvar att visa världen så som den ser ut. Både framför och bakom kameran (...) Ingen förlorar på det. Det handlar bara om att ge folk chansen, folk som kanske inte hade den möjligheten tidigare. Det blir allt mer normaliserat.

- Det är bra för berättelserna, för mångfalden, men också bra för affärerna. Jag tror att folk vill se sådant som inte är samma gamla saker de alltid får se.
 
Se klippet med J.J. Abrams nedan:
 
 
"Star Wars: The Rise of Skywalker" går nu på bio.
| 23 december 2019 15:00 |