Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 april 2021 | 21:50

"Invincible": En av årets bästa serier är klar för två säsonger till

Det är en bra dag för alla som gillar sina superhjälte-produktioner lite extra blodiga och välskrivna.
Amazon Prime Video bekräftade idag att man har beställt två ytterligare säsonger av den hyllade tv-serien "Invincible", skapad av Robert Kirkman ("The Walking Dead"). Efter en nästan unisont hyllad första säsong, det finns trots allt en dålig recension av drygt femtio på RottenTomatoes, så var det inte superförvånande att den blodiga superhjälteserien skulle få en ytterligare säsong.
 
Men vi tackar givetvis för att Amazon nu ger seriens skapare möjligheten att planera de två kommande säsongerna på bästa möjliga sätt. För den som inte har hunnit bekanta sig med "Invincible" ännu, så bygger handlingen på Kirkmans egna serietidningar med samma namn. I centrum står den 17-årige pojken Mark Grayson (Steven Yeun) som är son till vår planets starkaste superhjälte; Omni-Man (J.K. Simmons). Genom en hel drös oväntade vändningar får vi tittare se hur Mark blir superhjälten "Invincible" och börjar gå i sin pappas enorma fotsteg.
 
Känslan är lite som en blandning av att tänk om Spider-Man var Supermans son - och det var Quentin Tarantino som fick använda sig av ett oändligt lager av blod, välskrivna karaktärer och otroligt detaljrik sci-fi (helt utan gränser)... för att sy ihop bästa möjliga berättelse. Det låter kanske nästan för bra för att vara sant - och ja, vissa kommer kanske inte att ge serien en chans eftersom den råkar vara tecknad. Men alla vi andra jublar!
 
Den första säsongen bjöd på ett ultrablodigt och tårfyllt finalavsnitt.
 
Inför premiären av "Invincible" snackade MovieZine med Kirkman om bland annat vad det är, enligt honom själv, som får hans skapelse att stå ut ur mängden av andra superhjälte-produktioner.
 
- "Invincible" har ett bredare universum att utforska än exempelvis "Watchmen" och "The Boys", som båda är helt fantastiska tv-serier - men som också är väldigt mycket mer fokuserade på en väldigt specifik berättelse. Vi har ett avsevärt bredare fokus och många olika karaktärer som är utspridda på väldigt olika ställen.
 
- Över tid så är jag ganska säker på att "Invincible" kommer att kunna ta oss med på äventyr och berätta historier som hade krävt 20 Marvel-filmer i MCU, för att ens kunna komma i närheten av den skala och variation som vi vill kunna erbjuda i en och samma tv-serie. Vi kommer att utforska alla hörn av vår värld och alla delar av vad det innebär att vara en superhjälte i den. Så, det som särskiljer oss är framför allt möjligheten att kunna göra allt detta.
 
 
Hela den första säsongen av "Invincible" finns nu att se på Amazon Prime Video. Den första säsongen består av totalt åtta avsnitt.
 

Läs också: Vad gör "Invincible" till den bästa superhjälteserien på länge?

 
Har du hunnit ge "Invincible" en chans ännu? Är du peppad på fortsättningen? Kommentera gärna nedan!
| 30 april 2021 21:50 |