Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 december 2011 | 20:01

Inte omöjligt med en "Mission: Impossible 5"

Efter oväntade framgångar på biografer världen över vill filmbolaget Skydance se en uppföljare - snarast!

Ingen hade väl väntat sig en sådan dundersuccé av "Mission: Impossible - Ghost Protocol". Tom Cruises filmer är nuförtiden inte längre garanterade kassakor, men Brad Bird-regisserade actionfilmen visade sig bli en mycket trevlig överraskning. 

Moviehole har pratat med källor på Paramount, som tillsammans med Skydance inte gör annat än räknar dollar just nu:

- Vi är otroligt nöjda med hur MIGP går internationellt. Teamet bakom filmen har gett oss en exceptionellt bra produkt som tagits väl emot. Och än har vi 2,5 veckor kvar på jullovet, noterar Paramount-chefen Anthony Marcoly.

Så det kommer inte helt som en chock att man tittar på möjligheten att fortsätta på filmserien. Men vad hände egentligen med planerna på att låta Jeremy Renners karaktär ta över ledningen? Simon Pegg har svaret:

- Jag tror att det var tänkt så tidigare, men under inspelningen hade vi riktigt trevligt, så tanken på att Ethan Hunt skulle pensioneras föll bort. Tom insåg plötsligt hur mycket han älskade att göra de här filmerna, och frågade sig: "Tänk om jag vill göra fler?", säger Pegg i en intervju.

"Mission: Impossible - Ghost Protocol" har - förutom Cruise, Renner och Pegg - även Michael Nyqvist i rollen som den svenske terroristen Kurt Hendricks. Filmen har svensk biopremiär 27 januari.

| 24 december 2011 20:01 |