Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 januari 2022 | 15:50

Inställd biopremiär för "Jag är Zlatan" - igen

Nya restriktioner tvingar filmbolaget att släppa sitt planerade premiärdatum den 14 januari. Regissören: "Ska ses på stor duk".
Den efterlängtade filmatiseringen av Zlatan Ibrahimovic storsäljande biografi flyttas fram ännu en gång. Filmen skulle ha gått upp på svenska biodukar redan i höstas, men fick nytt datum den 14 januari. De nya restriktionerna som meddelades idag gör det dock omöjligt, enligt distributören Nordisk Film.
 
Från och med 12 januari tvingas biografer att införa en meters avstånd mellan varje sällskap. "Jag är Zlatan" kommer därför att få sin premiär när restriktionerna lättar igen, då en större publik kan se filmen. 
 
Det dystra beskedet når regissören Jens Sjögren mitt under filmens pressdag:

- Jag gick sönder. Jag orkar inte ha den här anspänningen en gång till. Men jag fattar varför… När man har gjort en vuxenmatiné vill man inte heller att ingen ska våga se den. Vi har aktivt kämpat för att göra en biofilm - hur vi illustrerar den, och ljudet och allting… Det skulle vara så tråkigt om inte folk hittar till den. Jag tycker ändå att filmen har en stor värme och ett stort hjärta. På en stor duk kan man bli ganska drabbad av den där typen av historier, säger Sjögren till MovieZine.se.
 
Skådespelaren Granit Rushiti, som gestaltar Zlatan i tonåren, hoppas att alla fans orkar vänta lite till:

- Filmen är väldigt, väldigt bra. Det är många som kommer inspireras av den, hela filmen är en underdog-film. Den kommer motivera många människor, det kommer vara gott skratt i biosalongen och massa olika känslor. Det är bara att hålla ut och vänta tills dagen kommer.
 
 
Ett nytt premiärdatum är inte satt än.
| 10 januari 2022 15:50 |