Serie

Skribent

MovieZine

12 juni 2017 | 10:35

Terrorhot i svensk-danska thrillerserien ”Gråzon”

Ett terrorattentat hotar Skandinavien i C More och TV4:s nya thrillerserie ”Gråzon”. Nu börjar inspelningen med Tova Magnusson och Birgitte Hjort Sørensen i huvudrollerna.
Dansk-svenska samproduktionen ”Gråzon” är en dramathriller på tio avsnitt som skildrar händelserna runt ett planerat terrorattentat mot Skandinavien.
 
Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbetar som ingenjör specialiserad på drönare. Hon blir tagen som gisslan i sitt egna hem av terrorister samtidigt som säkerhetspolisen i Sverige, ledd av SÄPO-agent Eva (Tova Magnusson), och de danska kollegorna på PET försöker förhindra en förestående terrorattack. De båda kvinnornas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel.

– Dramaserier är som allra bäst när de – förutom att underhålla oss – förmår att göra vår komplexa verklighet lite mer begriplig. Med ”Gråzon” fann vi en berättelse vi saknat och längtat efter i svenskt drama, säger Johanna Bergenstråhle, dramachef på C More och TV4, i ett pressmeddelande.

I övriga roller syns bland andra Ardalan Esmaili, Karin Franz Körlöf och Johan Rabaeus. ”Gråzon” har premiär våren 2018 på C More.
| 12 juni 2017 10:35 |