Film

Skribent

MovieZine

15 april 2016 | 16:00

Inspelningsstart för Stephen Kings ”The Dark Tower” - det var på tiden!

Matthew McConaughey och Idris Elba har huvudrollerna.
Filmatiseringen av Stephen Kings ”Det mörka tornet” blir äntligen av. Efter många år av rykten och försök är inspelningen nu igång. Det bekräftas av författaren själv på Twitter.

Idris Elba spelar revolvermannen och Matthew McConaughey gör skurkrollen, känd som Mannen i svart. Abbey Lee (”Mad Max: Fury Road”) medverkar som Tirana. Filmen kommer att följa den första boken från 1982.

Stephen King har beskrivit ”Det mörka tornet” som sitt livsverk. Han jämför själv böckerna med "Sagan om ringen" och "Den gode, den onde, den fule", och har nyligen  sagt till Entertainment Weekly:

- Det har varit en låååång resa från bok till film. När man tänker efter så började jag skriva på de här historierna medan jag fortfarande gick i college. Jag satt i en risig stuga vid floden i Maine, och nu börjar den här äntligen filmas. Jag är så glad, och lite förvånad.

Regissör är Nikolaj Arcel, mest känd för ”A Royal Affair” och som en av manusförfattarna till ”Män som hatar kvinnor”. ”The Dark Tower” får världspremiär på bio den 13 januari 2017. 
| 15 april 2016 16:00 |